Tavaly decemberben már hírt adtunk arról, hogy

Orbánné Radó Tímea, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának munkatársa és Deák András, az Akut Pécs Alapítvány elnöke támogatókat szervezett azoknak a gyerekeknek a megsegítésére, akik a koronavírus-járvány miatt váltak árvákká. Ajándékaikat kis ünnepség keretében adták át a pécsi Köztársaság téri Általános Iskolában, december 15-én.

Segítő tevékenységük folytatásaként húsvétkor, április 14-én is sikerült megörvendeztetniük a gyerekeket, ám ezúttal már nemcsak a Köztársaság téri Általános Iskolába, hanem a Jurisics és a Mezőszél utcai Általános Iskolákba is ellátogathattak.

AKUT Pécs Alapítvány - Adomány a pécsi Covid-árváknak

A koronavírus következtében elhunytak miatt 4 pécsi családban 13 gyermek maradt árván, félárván, akikről tudomásuk van. A lelki fájdalom és a gyász mellett az anyagiak előteremtése is komoly próbatételt jelent számukra.

Nagy köszönet illeti a támogatókat: az IKH Globál Kft.-t, a Pólótransz Kft.-t, a Hori-Medika Kft.-t, a Hartmann-Rico Hungaria Ker. Kft.-t, a Speeding Mérnöki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, valamint a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-t. Az általuk nyújtott adományokból a húsvéthoz kapcsolódó élelmiszereket, vásárlási utalványt, pólókat, pulóvereket és ajándékcsomagokat adtak át.

„Nem lehet szavakban megfogalmazni azt az őszinte boldogságot és hálát, amit a gyerekek szemében láttunk, amikor megkapták az ajándékokat. A velük töltött néhány perc megérte a fáradozásunkat, ez ad erőt, hogy a továbbiakban is segítsük őket” – mondta a kis ünnepség után Deák András.

Adománygyűjtésük folytatásához a következőkben is várják a felajánlásokat,

amikkel Deák Andrást, az Akut Pécs Alapítvány elnökét kereshetik az akut.pecs.alapitvany@gmail.com e-mail címen.