Orbánné Radó Tímea, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának munkatársa szülőként értesült arról, hogy a Köztársaság téri Általános Iskolában a járvány miatt gyerekek váltak árvákká.

Az iskola igazgatójával, dr. Molnárné Szoldatics Katalinnal, valamint az Akut Pécs Alapítvány elnökével, Deák Andrással összefogva támogatókat szerveztek a megsegítésükre, ajándékaikat pedig kis ünnepség keretében adták át december 15-én a pécsi Köztársaság téri Általános Iskolában.

AKUT Pécs Alapítvány - Adomány a pécsi Covid-árváknak

A járvány okozta családi tragédiák kezelése sajnos folyamatosan aktuális, ez adta az ötletet az adventi időszakban az adományozás kezdeményezéséhez. Magyarországon ma közel ezer Covid-árvát lenne fontos felkarolni, akik édesanya és/vagy édesapa nélkül maradtak. Ehhez több intézményrendszer együttműködésére van szükség, hogy minél több rászorulóhoz eljuthasson a segítség.

A koronavírusban elhunytak miatt az egyik pécsi családban 6, a másikban 3 gyermek maradt árván, félárván. A lelki fájdalom és a gyász mellett az anyagiak előteremtése is komoly próbatétel a számukra.

 

AKUT Pécs Alapítvány - Adomány a pécsi Covid-árváknak

A két pécsi család történetének a megismerése után két cég azonnal felajánlotta a támogatását: a Lohmann és Rauscher Kft., valamint az IKH Globál Kft. Az előbbi által utalt összegből futja kirándulásra, sporteszközökre, a gyerekek számára fontos felszerelések beszerzésére, utóbbi nagy értékű élelmiszer-adománnyal segíti a hétköznapokat.

A vállalkozások a továbbiakban is szeretnék segíteni a rászorulókat, ahogyan az Akut Pécs Alapítvány is, utóbbi egy nyári elsősegélytáborral, ahova a PTE SBO dolgozóinak a gyermekeivel együtt mehetnek majd.

Tervezik még több Covid-árva megsegítését, ám ehhez további támogatók és adatok szükségesek. A felajánlásokkal Deák Andrást, az Akut Pécs Alapítvány elnökét lehet keresni a deak.andras@pte.hu e-mail címen.